Ukuran Basikal Tempat Letak Basikal


Tempat letak basikal untuk foto 12 : Post kali ini kami nak kongsikan koleksi tempat letak basikal yang unik dan menarik.

Basikal.letak Atas Bumbung Kereta Ada juga kes dimana fix point ini
Basikal.letak Atas Bumbung Kereta Ada juga kes dimana fix point ini from antonsaptonooo.blogspot.com

Cara memilih diameter roda yang tepat untuk ketinggian anda. Perkara itu diguna pakai di semua bangunan termasuk kediaman dan bukan kediaman sama ada baharu atau diubah suai. Cadangan itu adalah lanjutan kepada arahan.

Ukuran Basikal Tempat Letak Basikal.
Menunggang basikal secara kerap akan meningkatkan kesihatan anda. Ini adalah aktiviti yang sangat baik yang berfungsi untuk hampir seluruh bahagian badan. Anda juga akan mendapat faedah lain. Berikut adalah beberapa fakta tentang aktiviti berfaedah ini.


Dengan melakukan aktiviti ini dengan kerap, anda akan mendapat nafas yang lebih panjang berbanding mereka yang tidak melakukan aktiviti ini. Anda akan mendapati bahawa ini adalah senaman yang lebih berkesan daripada aerobik. Ini juga lebih menyeronokkan untuk dilakukan. Senaman jenis ini menjimatkan kos dan menyeronokkan, jadi anda boleh mendapatkan hasil yang terbaik untuk badan anda. Ini boleh membantu mengurangkan risiko serangan jantung, tekanan darah dan diabetes anda. Inilah sebabnya ia akan menjadi cara yang bagus untuk anda kekal sihat. Penyelidikan menunjukkan bahawa berbasikal untuk jarak dekat boleh mengurangkan kadar kematian sebanyak 22%.


Ia adalah mungkin untuk menurunkan berat badan dengan menunggang basikal. Apabila anda melakukan aktiviti ini, anda akan membakar tenaga anda yang dihasilkan oleh makanan yang anda makan. Melakukan senaman ini selama 15 minit dalam tempoh 5-6 kali dalam seminggu akan mengurangkan berat badan anda 11 paun dalam setahun.


Ada satu lagi kesan baik yang anda boleh perolehi daripada menunggang basikal. Aktiviti ini boleh membuat mood anda baik. Ini boleh mengurangkan tekanan dan kemurungan. Aktiviti ini akan membolehkan anda untuk melihat persekitaran dan berinteraksi dengan orang lain. Udara segar akan tersedia untuk anda. Ini sangat bermakna untuk kesihatan anda. Anda juga boleh menggunakan aktiviti ini untuk memotivasikan diri anda untuk meneruskan aktiviti harian anda.


Apabila anda melakukan aktiviti ini, anda tidak perlu risau tentang pencemaran. Orang yang mengambil pengangkutan bermotor apabila mereka perlu pergi ke suatu tempat mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mengalami pencemaran udara berbanding mereka yang mengambil pengangkutan tidak bermotor seperti basikal. Ini mungkin kerana mereka yang menggunakan pengangkutan tidak bermotor bernafas lebih teratur. Juga , mereka menghirup oksigen lebih banyak.